0
Orecchiette i persillepesto med cherrytomater, broccoli og revet ost

Orecchiette i persillepesto med cherrytomater, broccoli og revet ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillekrystal karlsolsikkekernerhvidløgLys eddike
1 min.
Pestoen

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og lad dem køle lidt ned.

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og dup den evt. tør med et viskestykke, så så meget væde som muligt fjernes. 

Mort (eller finthak) persillen, halvdelen af solsikkekernerne, lidt hvidløg og det meste af osten sammen med lidt eddike og 3 spsk. olie pr. person. Smages til med salt.

orecchiette pastasmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailbroccoli
10 min.
Grøntsagerne og pastaen

Sæt to gryder med saltet vand over at koge.

Skyl broccoliet grundigt, og skær det i mundrette stykker. Kog stykkerne i 30 sek., og gem dem til senere.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve. 

Kog pastaen som angivet på pakken, dræn den for vand (men gem lidt af kogevandet), og vend den efterfølgende i pestoen i en stor skål sammen med broccoli og tomater. Kom evt. lidt af kogevandet fra pastaen i skålen, hvis der mangler væde.

25 min.
Anretning

Servér pastaretten, riv resten af osten henover, og top med kerner og peber.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?