Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak hvidløg, oliven og ansjoser fint. Kom alle tre ting i en kasserolle med 1 spsk. olivenolie pr. person, og lad dem stege ved middel varme under omrøring i 3-4 min.
Hæld de flåede tomater i, og lad sovsen simre i yderligere 5 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Skær blomkålen i tynde skiver. Alle de resterende småstykker af blomkålen kommes i en varm tør pande sammen græskarkernerne.
Rist kernerne og kålen, indtil de får godt med farve.
Lige før servering kommes kål, kerner og revet ost i en skål, og røres godt sammen.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Fordel pastaen i skåle sammen med sovs og salat.
NB Billedet viser retten serveret med ravioli, men du får pasta penne med i denne uge.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften