
Sæt saltet vand over at koge til pastaen.
Skræl gulerødderne, og skyl dem sammen med squashen, rosmarinen og svampene. Pil hvidløget, og skær det i små tern sammen med gulerødderne, squashen og svampene. Alternativt kan grøntsagerne skæres i skiver.
Sæt en gryde eller en pande over ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges grøntsagerne i 1 spsk. olivenolie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5 min., til de har fået godt med farve.
Fordel grøntsagerne i gryden, så der dannes et hul, hvor tomatpureen steges i 30 sek, så syren fra pureen mildnes. Tilsæt ½ dl vand pr. person og lad retten simre ca. 10 min, indtil sovsen er tyknet lidt. Smages til med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken. Når pastaen er kogt færdig, sigtes kogevandet fra. Vend pastaen i 1 spsk. olivenolie pr. person, rosmarinen, lidt revet ost og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret ratatouillen henover. Top med revet ost.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften