0
Ravioli i skysauce med svampe og valnøddesalat

Ravioli i skysauce med svampe og valnøddesalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
porreestragonblandede svampehjertesalatrødt æble
1 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med estragonen, svampene, hjertesalaten og æblet.

Skær porren i tynde skiver, og svampene i kvarte. Riv salaten i mundrette stykker, hak estragonen fint, og skær æblet i tynde skiver.

valnøddekerner
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

olivenolie, ekstra jomfrueddikesennephvidløgsaltsort peber
15 min.
Salatdressingen

Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, revet hvidløg (hvis du har lidt liggende) og lidt salt og peber pr. person i en skål. Vend salaten, æblet, estragonen og nødderne rundt i dressingen lige før servering.

20 min.
Pastaen

Sæt saltet vand over at koge til pastaen.

bacon i tern
22 min.
Pastasaucen

Læg baconen på en kold pande. Sæt panden over ved middelhøj varme, og lad baconen stege i sit eget fedt i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt porre og svampe, og steg i yderligere 5 min.

ravioli med spinat og ricotta
30 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

skysovs
32 min.
Pastasaucen

Hæld skysaucen i retten, og smag til med salt og peber. Vend evt. pastaen i skysaucen med det samme eller lad selv folk portionere.

35 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener, og spis salaten til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.