Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt rigeligt vand til ravioli over i en gryde med et godt skud salt.
Skær ventreche ud i tern på 0,5 x 0,5 cm.
Steg det i en mellemstor gryde på mellemhøj varme, indtil det tager farve.
Hak løg fint, og riv parmesan fint.
Hvis spinaten er grov, så skæres stilkene fra, og bladene skæres i mindre stykker.
Hæld den stegte ventreche over i en lille skål, men gem fedtet i gryden.
Kom løget op i gryden, evt. med lidt olie, og skru lidt ned for varmen.
Steg løgene i 2-3 min., uden at de tager farve.
Imens koges ravioli i 5-6 min.
Tilsæt spinaten til gryden med løg, og sauter, indtil spinaten er faldet sammen.
Tilsæt herefter fløden, skru ned til lav varme, og lad det hele koge langsomt ind til en cremet konsistens.
Skær appelsin ud i både, og kom dem på et fad eller i en skål.
Dræn raviolierne, og gem lidt kogevand.
Vend raviolierne op i gryden til flødespinat, og juster konsistensen med pastakogevandet, så du har en lækker creme. Sluk for blusset, kom parmesan i, og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber.
Server i dybe tallerkener med ristet ventreche på toppen og de friske appelsinbåde til eller som en sød afslutning italian style.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget.
Kundekommentarer ()