Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skræl rødderne, og bag dem hele i ovnen ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Sæt samtidig en grydefuld vand over, at koge til ravioli. Husk et generøst skud salt.
Pil skrællen af grapen. Pres juice af halvdelen af grapen ned i en skål. Og skær den anden halvdel i mundrette bidder.
Pisk en dressing af ca. 1 spsk. grapesaft, 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. sennep pr. kuvert. Krydr med lidt salt og groftkværnet sort peber.
Hak løvstikken fint, både stilke og blade. Vend løvstikke og skåret grapefrugt sammen med dressingen.
Hak valnødder groft. Snit bladselleri i tynde skiver. Vend begge dele op i dressingen.
Kom ravioli op i det kogende vand, og kog efter anvisning på pakken. Hæld herefter vandet fra gryden, men gem ca. 1/2 dl pr. kuvert. Kom det gemte kogevand op i gryden igen sammen med ravioli, tag gryden af varmen, og tilsæt et par dråber olivenolie og fintrevet ost. Vend forsigtigt rundt, så osten smelter om raviolien. Krydr med lidt groftkværnet sort peber.
Skær rodfrugterne ud i grove stykker, og vend dem med dressingen. Anret ravioli i en dyb tallerken, og salat af rodfrugter på siden i en skål.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()