0
Ribolitasuppe med bacon, croutoner og creme fraiche

Ribolitasuppe med bacon, croutoner og creme fraiche

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgFennikelgrønkål
1 min.
Forbered grøntsagerne

Hak hvidløget i tynde skiver, hak fenniklen groft (gem topskuddene), og riv kålen i mundrette stykker. Dræn og skyl butter beans i en sigte.

bacon i terngrøntsags bouilloncannellinibønner
10 min.
Lav suppen

Kom baconen i en gryde, varm op ved middelhøj varme, og steg baconen under omrøring, indtil den har fået godt med farve.

Tilsæt fennikel og halvdelen af hvidløget. Steg i yderligere 5 min. under omrøring, indtil fenniklen er blevet helt mør.

Tilsæt butter beans, bouillon og 2 dl. vand pr. person. Lad retten simre indtil servering, og smag til med salt og peber.

store pita / somun
20 min.
Steg croutonerne og kålen

Skær pitabrødet i små tern. Rist ternene sammen med resten af hvidløget på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

Steg efterfølgende kålen i panden ved høj varme under omrøring i ca. 3 min.

creme fraiche 18%
25 min.
Krydr creme fraichen

Hæld creme fraiche i en skål, og krydr med salt.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret croutoner, kål og creme fraiche henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.