0
Risotto med ærter, røget flæsk og parmesan

Risotto med ærter, røget flæsk og parmesan

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ærter, frostløgbladselleritimian
1 min.
Grøntsagerne

Tag gerne ærterne ud af fryseren en time før der laves mad, og hæld dem i en skål, så de kan tø. Alternativt kan de varmes varsomt op i en lille gryde med lidt vand.  

Pil løget, skyl bladsellerien sammen med timianen og afdryp for vand.

Hak løget og bladsellerien groft. 

grøntsags bouillon
10 min.
Bouillon

Sæt ca. 3 dl. vand over at koge pr. person, og opløs bouillonen heri. 

risottorissaltsort peberbacon
15 min.
Risottoen

Læg baconen i en gryde og varm op ved middelhøjt blus. Steg baconen under omrøring til det får lidt farve og tilsæt løget og sellerien og lad det stege under omrøring, indtil de er gyldne. Ca. 5 min. Tilsæt risen og lad det stege i 1 min. under omrøring. Tilsæt bouillonen til det lidt mere end dækker risen og lad det simre under omrøring og tilsæt mere bouillon lidt efter lidt som væsken fordamper. Bliv ved med at tilsætte bouillonen, indtil risen bliver bløde og væsken omkring den bliver tyk og ”grødet”. Når risottoen har en cremet konsistens og risen er færdigkogt slukkes der for blusset.  Tilsæt en smule mere bouillon (risen vil blive ved med at suge væde), riv osten herned, rør rundt og lad risottoen hvile under låg i 5 min før den serveres. Smages til med salt og peber.

olivenolie, ekstra jomfrueddike
30 min.
Ærterne

Pluk bladene fra timianstilken, og vend dem med ærterne og 1 spsk. olivenolie og ¼ spsk. eddike pr. person. Smages til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og top med ærterne.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?