0
Risotto med bagt skrubbe/ising, skorzonerrødder og grønkål

Risotto med bagt skrubbe/ising, skorzonerrødder og grønkål

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorishvidløg
1 min.
Risotto

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl hvidløg, og hak det super fint med en skarp kniv. Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Varm det op til kogepunktet. 

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløgene, uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

grønkålskorzonerrøddercitron
5 min.
Grønt

Mens risene simrer, kan du skrælle rødderne ved at lægge dem fladt på et bord og skrælle dem med en kartoffelskræller. Skyl rødderne for jord, og snit dem i tynde skiver lidt på skrå. Rib og rens grønkålen, og pluk den i mundrette stykker. 

Varm en pande op, og steg de snittede rødder hårdt og kort i 2-3 min., til de har taget lidt farve i kanterne. Kom dem op i en skål. 

Vend grønkål sammen med de stegte rødder, masser af fintrevet citronskræl, citronsaft og lidt olivenolie.

15 min.
Fisk

Rul fiskefileterne fra hale mod hoved. Gnid dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg fileterne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

pecorino romano
20 min.
Risotto

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen, og tilsætter en god klat smør og masser af fintrevet ost.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i dybe tallerkener med fisk ovenpå og salat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?