0
Risotto med blåmuslinger og bagte fennikel / grønkål

Risotto med blåmuslinger og bagte fennikel / grønkål

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønkålfennikel med topolivenolie, ekstra jomfrusalteddikeløg
1 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader.

Riv bladene fra stokken på grønkålet og skyl dem grundigt sammen med fenniklen. Skær fenniklen i ½ cm. tykke skiver og fordel ud på en bageplade, dækket med bagepapir, sammen med grønkålen. Krydr med ½ spsk. olie pr. person og lidt salt og bag i ca. 20 min, indtil grøntsagerne har fået lidt farve og er møre. Vendes i ½ spsk. eddike pr. person, når de er tilberedt færdigt.

Pil løget og hak det så fint som muligt.

 

Hele blåmuslinger
10 min.
Bouillonen

Sæt ca. 3 dl. vand pr. person over at koge i en gryde, som er stor nok til muslingerne.

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

Kom muslingerne i det kogende vand, kom låg på og kog muslingerne, indtil de åbner sig op. Ca. 3 min. Tag muslingerne op af buoillonen og gem dem til senere. Pil evt. kødet ud af de fleste muslinger, så de ikke kommer til at fylde så meget i risottoen. 

risottoriskrystal karl
20 min.
Risottoen

Varm en gryde op ved middelhøj varme.

Steg løget i ½ spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring.  Tilsæt risen og lad det stege i 1 min. under omrøring. Tilsæt bouillonen til det lidt mere end dækker risen og lad det simre under omrøring og tilsæt mere bouillon lidt efter lidt som væsken fordamper. Bliv ved med at tilsætte bouillonen, indtil risene bliver bløde og væsken omkring den bliver tyk og ”grødet”. Når risottoen har en cremet konsistens og risen er færdigkogt slukkes der for blusset. Risottoen skal have mere bouillon end man umiddelbart tror og skal kunne flyde ned, når man hælder den på en tallerken.  Tilsæt en smule mere bouillon (risen vil blive ved med at suge væde), riv osten herned, rør rundt, og lad risottoen hvile under låg i 5 min før den serveres. Tilsæt muslingerne og smag til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel risotten i dybe tallerkener

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?