0
Risotto på perlebyg med rødspætte og krystal karl

Risotto på perlebyg med rødspætte og krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Byggen

Kom byggen i en gryde med vand til det dækker. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til kernerne er helt udkogte. Sigt efterfølgende vandet fra.

bouillonrødspættefilet
3 min.
Bouillonen

Sæt 1 dl. vand pr. person over at koge i en gryde, og opløs bouillonen heri. 

Skær fisken i mindre stykker, kom dem i det varme vand (det skal blot simre), og lad dem simre i ca. 30 sek. Tag fisken op af vandet med en hulske, og gem begge dele til senere.

løggulerodbladselleritimian
10 min.
Grøntsagerne

Pil løg, skræl gulerødder, og skyl selleri og timian. 

Hak grøntsagerne fint, og pil bladene fra timianstilken.

krystal karlolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Risottoen

Varm en stor gryde med flad bund op ved middel varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i fem min. under omrøring, uden at de tager farve. 

Kom bouillonen og perlebyggen i gryden, og varm det godt op. Bouillonen skal kun lige dække byggen. Lad det simre under omrøring indtil væden begynder at klistre til byggen. Sluk for blusset, og kom timian og revet ost i. Rør godt rundt, læg låget på gryden, og lad retten hvile i 5 min. 

Kom fisken i, og smag efterfølgende til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér retten med det samme. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?