0

Roastbeef med grove grøntsager og jordskokpuré

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Roastbeef: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. inden det skal steges. Kom en god klat smør og de to kviste rosmarin i en stegegryde og lad det bruse af. Brun stegen på alle sider ved middelhøj varme og krydr med salt og peber undervejs. Læg stegen i en lille bradepande oven på rosmarinen og steg videre i ovnen ved 185°C i ca. 25 min. Bruges der stegetermometer skal centrumtemperaturen være 55°C. Tag stegen ud, dæk til med stanniol og lad den hvile 25 min. Skær stegen i skiver lige inden servering.

Grøntsager: Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i grove tern. Snit porrerne i skiver og skyl dem godt af for jord. Pil skalotteløgene og del broccolien i buketter. Sæt igen gryden over blusset, kom finthakket hvidløg i stegeskyen og sauter et øjeblik. Tilsæt vin, tomatpuré, timian og salvie og lad det simre 10 min. under låg. Kom gulerødder, selleri, porrer og løg ved og kog videre 20 min. Tilsæt til sidst broccolien, lad det simre til kålen er netop mør og smag til.

Puré: Skræl jordskokker og kartofler, skær begge dele i tern og kog dem rigtig godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og purer grøntsagerne igennem en sigte. Rør 2 spsk. smør i og smag til med salt og peber.

Server med en salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften