Skær 750 g skrællede rodfrugter i mindre stykker og bland med 8 små pillede skalotteløg, 8 fed hvidløg, 2-3 rosmarinkviste, 2-3 timiankviste samt 2 spsk. olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en bageplade i et jævnt lag og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min.
Kom roastbeefen i kogende vand og lad den koge 20-25 min. Dup kødet tørt og brun det godt i smør på alle sider ca. 5 min. Lad kødet hvile i ca. 15 min. og skær det herefter i tynde skiver.
Sautér 1 hakket skalotteløg og ½ glas afdryppede grillede peberfrugter i lidt olivenolie til løget er mørt. Tilsæt hvidvin og kalvefond (evt. vand og bouillonterning) og kog ind til det halve. Blend saucen med 100 g mascarpone og smag til med salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften