0

Roastbeef med saltbagte rodfrugter og pesto

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler og pastinakker:

Hæld groft salt i 2 ildfaste fade (ca. ½ cm). Skær et kryds i kartoflerne og læg dem i det ene fad og skær pastinakkerne (mellemstørrelse) i tykke skiver (ens tykkelse - ca. 2 cm) og læg dem i det andet fad.

Roastbeef:

Bland ½ dl olivenolie med 1 tsk. salvie, 1 tsk. timian, ½ tsk. salt og ½ tsk. peber. Smør blandingen på roastbeefen.

Pesto:

Blend 1 dl olivenolie med 40 g pinjekerner, 1 knivspids salt og 25 g basilikumblade. Det skal bare blendes groft, så vær forsigtig. Derefter tilsættes osten og du blender igen forsigtigt. Basilikumbladene bliver hurtigt svagt brune, så tilsæt lidt persille for at bevare den grønne farve.

Ved grillen:

Sæt fadene på grillen og læg kødet ved siden af. Jeg havde ikke plads nok på min gasgrill, så jeg brugte brødbakken til at grille kødet på.

Kødet skal grilles ved indirekte varme til en kernetemperatur på 57 grader - ca. 30 minutter.

Så tager du kødet og fadet med pastinakkerne af. Lad kødet hvile 15 minutter, hvorefter du tager fadet med kartoflerne af.

Ved bordet:

Skær kødet i pæne skiver og kom pestoen på pastinakker og kartofler. Pastinakkerne bliver som små sprøde kiks og smager dejligt med pestoen på.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.