0
Rodfrugtfad med Hopballe kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

pastinakgulerødderrødbederløgtimianhvidløgkyllingebryst uden skind
1 min.
Rodfrugter og kylling

Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm.

Hak løget groft.

Læg rodfrugter og løg i et ildfast fad, og vend dem med 1 spsk. olie pr. person, salt, peber, timian efter smag og 1/2 fed presset hvidløg pr. person.

Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.

Læg kyllingebrystet på rodfrugterne efter 15 min. Drys kødet med salt og peber, og bag det hele sammen i de sidste 15 min. 

hvidløgcreme fraiche 18%
15 min.
Dip:

Pil og knus 1/4 fed hvidløg pr. person, og rør det sammen med creme fraiche. Smag dippen til med salt og peber.

 

35 min.
Anretning

Sæt fadet på bordet, eller lav portionsanretning med rodfrugter og kylling. Server dippen til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
32,2 g
heraf sukkerarter:
28 g
Kostfibre:
11,4 g
Protein:
38,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?