0
Rodfrugtomelet
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbedersøde kartoflerrøde kidneybønneræg
1 min.
Omelet

Skræl rødbeder og søde kartofler, og riv dem på rivejernets grove side.

Kom kidneybønnerne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.

Rør æg, salt, og peber sammen med rødbeder, søde kartofler og kidneybønner i en skål. Ønsker du at spice omeletten lidt op, kan du tilføje lidt finthakket frisk chili.

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, hæld omelet-massen på panden, og skru straks ned til svag varme. Dæk panden med et låg, hvis du har et, der er stort nok.

Hvis omeletten ikke er fast ovenpå efter 30 minutter, så vend den rundt, så den øverste side kommer nedad. Hvis du ikke mener, at du har en indre omeletkonge gemt i dig, og du kan vende den i ét hug, så del omeletten i fire stykker, og vend et stykke ad gangen.

Kota-ostgulerødderrucola
20 min.
Tilbehør

Smuldr kotaen, og gem den til anretning. Skræl og skær gulerødderne i stænger til gnavegrønt. Rucola skylles, og slynges tør.

35 min.
Anretning

Omeletten serveres med rucola og smuldret kota henover og gulerødder ved siden af.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
405 kcal
Fedt:
17,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
38,6 g
heraf sukkerarter:
22,9 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
17,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?