0
Rodotto med pølse
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Chorizo picanteknoldselleriparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Rodotto

Skræl sellerien med en kniv (medmindre du har en virkelig god skræller), og riv den på rivejernets grove side. 

Smelt 1 tsk. smør pr. person i en gryde. Skær chorizopølsen i mindre stykker, og steg dem i 3 minutter. Kom sellerien ned til pølsen, svits det hele i 4 minutter. Skru ned for blusset, hvis det begynder at lægge an til at brænde på.  

Kom parmesanost, salt og peber i, og rør i et minuts tid. Hæld ½ dl. vand pr. person ved, og lad rodottoen simre i 2 minutter ved svag varme. Hold øje med den, og hæld mere vand i, hvis den begynder at se for tyk ud, men pas på, at den ikke bliver for vandet eller brænder på. 

ægpersillecitron
25 min.
Topping

Kom 1 tsk. smør pr. person på en varm pande, og steg 1 spejlæg pr. person i ca. 2 minutter. 

Hak persille og citronskal fint.  

30 min.
Anretning

Servér rodottoen på tallerkener, og top med et spejlæg. Drys retten med persille og revet citronskal.  

Bemærk - vi har i denne uge valgt at toppe retten med et spejlæg. Dette fremgår ikke af fotoet.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
305 kcal
Fedt:
18,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
17,6 g
heraf sukkerarter:
4,1 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
16,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?