Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern.
Overfør begge dele til en stor gryde sammen med halvdelen af krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.
Lad det stege under middel varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.
Hak porre og gulerod groft.
Kom porre og gulerod i gryden, og lad det hele stege yderligere 5 min. under omrøring.
Tilsæt linser, flåede tomater og 1/2 dl. vand pr. person, og lad dahl'en simre i 15 min.
Kom kødet i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og resten af krydderiblandingen. Form 4-5 kødboller pr. person, og tilsæt dem til dahl'en. Lad dem tilberede i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.
Smag dahlen til med salt og peber.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt.
Hak koriander og dens stilke groft.
Fordel dahlen i skåle, og top med yoghurt og koriander.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()