0
Rød karry med stegt forårsløg og ris

Rød karry med stegt forårsløg og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rissalt
1 min.
Risen

Skyl risen i rigeligt vand, for at fjerne stivelsen, så risen ikke bliver grødet. Få risen op at koge i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risen og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet, efter ca. 5-10 min slukkes blusset. Lad risen hvile med låg på i 5 min. før brug.

forårsløgingefærcitrongræslime
3 min.
Grøntsagerne

Pil forårsløget, skræl ingefæren og skyl det grundigt sammen med citrongræs og lime. Skær forårsløget ud i grove stykker (finthak evt. lidt af den grønne del til anretning), riv ingefæren på den fine side af et rivejern, skræl skallen på limefrugten i store stykker med en kartoffelskræller og flæk citrongræsset på midten.

olivenolie, ekstra jomfrukokosmælkbouillonsukker
15 min.
Karryen

Varm en wok eller gryde op ved høj varme. Steg forårsløget, ingefæren, citrongræsset og limeskallen i 1 spsk. olie pr. person i 3 min. under omrøring.

Tilsæt kokosmælken, ¼ dl vand pr. person og bouillonen og lad det simre ved høj temperatur i ca. 10 min. til det har fået en cremet konsistens. Smages til med lidt salt (eller fiskesauce) og sukker.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle og hæld karryen henover (undlad at spise citrongræs stænglerne) og top med forårsløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?