Skyl risen i rigeligt vand, for at fjerne stivelsen, så risen ikke bliver grødet. Få risen op at koge i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risen og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet, efter ca. 5-10 min slukkes blusset. Lad risen hvile med låg på i 5 min. før brug.
Pil forårsløget, skræl ingefæren og skyl det grundigt sammen med citrongræs og lime. Skær forårsløget ud i grove stykker (finthak evt. lidt af den grønne del til anretning), riv ingefæren på den fine side af et rivejern, skræl skallen på limefrugten i store stykker med en kartoffelskræller og flæk citrongræsset på midten.
Varm en wok eller gryde op ved høj varme. Steg forårsløget, ingefæren, citrongræsset og limeskallen i 1 spsk. olie pr. person i 3 min. under omrøring.
Tilsæt kokosmælken, ¼ dl vand pr. person og bouillonen og lad det simre ved høj temperatur i ca. 10 min. til det har fået en cremet konsistens. Smages til med lidt salt (eller fiskesauce) og sukker.
Fordel risen i skåle og hæld karryen henover (undlad at spise citrongræs stænglerne) og top med forårsløg.
Kundekommentarer ()