Kog rødbederne møre og gnid skindet af. Snit dem i fine tern og lad dem køle lidt af. Nip bønnerne, del dem i to og kog dem i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Hæld vandet fra og brus dem hurtigt over med koldt vand. Pisk fløde, citronsaft og peberrod godt sammen og smag til med sukker, salt og peber. Dressingen skal både være syrlig, sød og lidt stærk af peberrod. Vend rødbedetern og bønner sammen og arranger dem på et fad – evt. på bund af grønne salater. Hæld dressingen over og server straks til fx hvid fisk eller mørke kødtyper.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kommentarer og forslag til opskriften