0

Rødbede-bønnesalat med peberrodsdressing

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog rødbederne møre og gnid skindet af. Snit dem i fine tern og lad dem køle lidt af. Nip bønnerne, del dem i to og kog dem i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Hæld vandet fra og brus dem hurtigt over med koldt vand. Pisk fløde, citronsaft og peberrod godt sammen og smag til med sukker, salt og peber. Dressingen skal både være syrlig, sød og lidt stærk af peberrod. Vend rødbedetern og bønner sammen og arranger dem på et fad – evt. på bund af grønne salater. Hæld dressingen over og server straks til fx hvid fisk eller mørke kødtyper.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,