0
Rød karry med rejer og blomkål
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Mælk, Hvede, Selleri, Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
basmatiris
0 min.
Kog ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken i en kasserolle med et godt skud salt.

blomkålforårsløggrønne bønner
2 min.
Skær grønt

Del blomkål ud i mundrette buketter. Gem evt. de grønne blade der kan hakkes. 

Nip enderne af bønnerne. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 5-7 min. Hæld nu vandet fra.

Skær forårsløg i 1 cm stykker, og del dem i hvide og grønne. 

indisk rød karry sovsblomkål
8 min.
Steg blomkål og sauce

Varm en wok eller tykbundet pande op ved mellem varme, og tilsæt en smule olie. Steg blomkål og det hvide af forårsløgene, til de begynder at mørne og tage lidt farve i kanterne. Tilsæt så saucen, og giv den et opkog.

Du kan evt. tilsætte lidt ekstra vand, hvis saucen virker tyk. 

Skagen rejer, pilledegrønne bønnerforårsløg
12 min.
Tilsæt grønt og rejer

Hæld lagen fra rejerne. Tilsæt rejer, bønner og forårsløg til karrysovsen, og lad den småsimre i 1-2 min. 

Smag til med salt, peber og evt. sukker.

peanutskoriander
20 min.
Servering

Server de kogte ris med karrygryden, pluk koriander henover, og drys med peanuts. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Hver eneste dag sørger 10-12 lokale kuttere for, at Launis i Skagen får ferske dybhavsrejer fanget i Skagerrak leveret direkte til fabrikken i Skagen.

Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces.

På den måde bevares rejernes friske smag, flotte farve og faste konsistens.

Rejernes størrelse og farve afhænger af årstiden, og derfor kan du opleve en variation fra gang til gang. Den gode smag og høje kvalitet er imidlertid altid den samme.

Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer og laver produkter af rejer uden rejerne har været frosne.

Fiskeriet i Skagerrak er MSC-certificeret

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?