0
Rødspættefilet i fad med cremet tomatsovs, stegt grønkål og syrlig glaskål

Rødspættefilet i fad med cremet tomatsovs, stegt grønkål og syrlig glaskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Low Carb
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødspættefilet
1 min.
Krydr fisken

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Læg fisken i et ildfast fad og krydr den godt med salt.

glaskålcitron
3 min.
Forbered salaten

Hak glaskålen så småt som muligt.

Kom det i en skål og vend det godt rundt med salt og citronsaft.

grønkål
15 min.
Steg grønkålen

Pluk bladene fra stilken på grønkålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.

fløde 9%hvidløgrøget farmhouse cheddartomatpuré
20 min.
Lav sovsen

Hak hvidløget i tynde skiver, kom det i en kasserolle med 1 spks. olie pr. person og varm op ved middel varme under omrøring, indtil hvidløget bliver gyldent.

Tilsæt tomatpureen og steg yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld fløden i, rør det godt sammen og hæld det henover fisken.

Riv osten henover og bag den i ca. 5 min., indtil osten er smeltet.

30 min.
Anretning

Servér fisken med grøn- og glaskålen. 

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?