0
Rødspættefileter med hollandaisesovs, spidskål og grønne ærter

Rødspættefileter med hollandaisesovs, spidskål og grønne ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersmør
1 min.
Kartofler og smør

Sæt en kasserolle med smørret over på lavt blus, og lad smørret smelte langsomt. Overfør efterfølgende smørret til en beholder, der er nem at hælde af.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

spidskålærter i bælgolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Salat

Pil ærterne ned i en skål, skyl kålen grundigt, og skær den i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved høj varme. Steg kålen i lidt olie i ca. 3 min., indtil den får godt med farve, og bland den så med ærterne. Smag salaten til med salt og peber.

 

rødspættefilet
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side. Kødet skal være mælkehvidt, så er fisken færdig. Krydr med salt.

ægcitronsmør
25 min.
Sovsen

--- OBS: Hollandaise er en teknisk fætter. Foretrækker man det mere simpelt kan man lave en klassisk opbagt sovs. ---

Hollandaisen: Varm en tør pande op ved middellav varme. Placér en kasserolle ovenpå panden. På den måde får sovsen ikke så meget direkte varme, så der er mindre risiko for, at den skiller. 

Kom saften fra en 1/2 citron, 1 spsk. vand pr. person og lidt salt i kasserollen. Knæk ægget, og adskil blommen heri (gem æggehviderne til en anden lejlighed). Pisk massen, indtil den bliver lys og tyk (næsten som mayonnaisekonsistens). Er du i tvivl, så pisk lidt mere. Pas hele tiden på, at temperaturen ikke overstiger 70 grader.

Når din æggemasse er legeret, og har den rette tykke konsistens, tilsættes smørret. Først meget lidt ad gangen, mens der piskes. Når halvdelen er pisket forsigtigt i, kan du nu hælde det sidste smør i saucen i en mere lind strøm, mens du stadig pisker.

Sørg for, at smør og æggemasse har nogenlunde samme temperatur. og smørret må endeligt ikke være for varmt - 60 grader er ideelt for begge dele.

Smag nu saucen til med salt og peber samt evt. lidt mere citronsaft. 

Opbagt sovs: Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt smørret og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælk eller vand i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, og smag til med salt og citronsaft. Pisk æggeblommerne godt sammen i en skål, hæld lidt af sovsen i blommerne, rør sammen, og overfør blandingen til resten af sovsen.

35 min.
Anretning

Servér fisken med de kogte kartofler, salaten og hollandaisesovsen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?