0
Røget makrel med lun kartoffelsalat i grøn pesto

Røget makrel med lun kartoffelsalat i grøn pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

hel røget makrel
5 min.
Makrellen

Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.

spidskålærter i bælg
15 min.
grøntsagerne

Skyl kålen grundigt. Bælg ærterne og flæk spidskålen i kvarte og skær den i mundrette stykker.

Skyl basilikummen grundigt og afdryp den for vand. Pluk bladene fra stilken og hak dem groft.

solsikkekerner
20 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og hak dem groft.

olivenolie, ekstra jomfrueddikekrystal karlsort peber
25 min.
Pestoen

Kom 3 spsk. olie og eddike pr. person i en skål og tilsæt basilikummen, kernerne og riv halvdelen af osten ligeledes herned. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Salaten

Skær kartofler i halve og vend dem i pestoen sammen med spidskålen og ærterne. Smages til med salt.

35 min.
Anretning

Fordel den lunekartoffelsalat i dybe tallerkener, top med resten af parmesanosten og anret makrelstykkerne henover.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?