Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.
Skyl kålen grundigt. Bælg ærterne og flæk spidskålen i kvarte og skær den i mundrette stykker.
Skyl basilikummen grundigt og afdryp den for vand. Pluk bladene fra stilken og hak dem groft.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og hak dem groft.
Kom 3 spsk. olie og eddike pr. person i en skål og tilsæt basilikummen, kernerne og riv halvdelen af osten ligeledes herned. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
Skær kartofler i halve og vend dem i pestoen sammen med spidskålen og ærterne. Smages til med salt.
Fordel den lunekartoffelsalat i dybe tallerkener, top med resten af parmesanosten og anret makrelstykkerne henover.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()