Tænd ovnen på 220°C. Skyl auberginen, prik huller i den med en gaffel, og læg den hel i ovnen på en bradepande med bagepapir på. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den.
Træk skindet af auberginen, og hak det groft med en kniv. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du med fordel bruge en stavblender. Kom aubergine-kødet i en skål, og bland det med baba ganoush-krydderiet og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.
Kom de revne grøntsager i en skål, og krydr dem godt med salt.
Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, rør godt rundt, og pres evt. overskydende saft fra den revne grøntsagsblanding.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og læg et lag af blandingen på panden i ca. 2 cm. tykkelse. Lad röstien stege i 4-5 min. på den ene side og tage godt med farve. Vend röstien, og steg den gylden og mør på den anden side. Lad den stegte rösti ligge på fedtsugende papir indtil servering.
Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Skær tomaterne i små stykker, overfør dem til en stor skål, og bland dem med revet hvidløg, salt og peber.
Skyl salaten grundigt, afdryp den for vand, og riv den i mindre stykker.
Vend det hele godt sammen med lidt balsamico, og smag til med salt og peber.
Servér rösti, baba ganoush og salat.
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
Kundekommentarer ()