Kartoflerne skrabes, skæres i små tern og hældes i kogende saltet vand, gives et opkog. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes inden de steges gyldne på panden i lidt olivenolie sammen med fintsnittet hvidløg. Romainesalaten skylles og strimles, let afkølede kartoffelcroutoner blandes i sammen med et par små cherrytomater og lidt sorte oliven. Sennepsdressingen hældes over. Serveres med spåner af frisk parmesanost.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften