0

Romaneskomousse

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl blomkålen i vand. Skær buketterne af stokken og kog dem møre i en stor gryde. Hæld kogevandet fra. Tilsæt olivenolien og blend blomkålen til en puré med en stavblender. Smuldr bouillonterningen i puréen sammen med creme fraichen. Varm forsigtig op under lav varme og bliv ved med at røre rundt. Når bouillonterningen er helt opløst , blendes puréen kort og de 2 oste tilsættes under omrøring. Smag til med salt og peber. Fordel soufflemassen i 4 smurte portionsramekiner og bag dem i ovnen ved 175°C i 25-35 min. Souffleerne skal være hævet op og helt gyldne på toppen. Souffleerne kan også tilsættes æg, men det er ikke nødvendigt. Kan serveres både varm og kold til kylling, kalkun eller skinke.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.