0

Rosenkål med bacon og pinjekerner

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens rosenkålene, halver dem, fjern den lille stok og snit dem i strimler. Skær forårsløgene i ringe og stil begge ting til side. Skær baconen i 1 cm brede strimler og rist dem sprøde i en mellemstor gryde. Tag baconen op og læg den på fedtsugende papir – lad dog 2 spsk. fedt blive i gryden. Kom smørret i gryden, lad det bruse op og tilsæt pinjekerner. Rist til kernerne er er gyldenbrune og tilsæt så rosenkål og forårsløg. Krydr med salt og peber, læg låg på og lad det simre ca. 10 min. til kålene er møre. Rør den ristede bacon i, smag til og server straks til fx lam eller kalkun.

Kommentarer og forslag til opskriften