
Forvarm ovnen til 225 grader. Skyl græskaret grundigt (man kan skrælle det, men det behøver man ikke), halvér det, og fjern kernehuset med en ske. Skær græskaret i både, og fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir på. Hæld 1 spsk. olivenolie pr. person henover og krydr med salt. Bag i ca. 20 min., til de har fået godt med farve og er bløde ind til midten.
Pil hvidløget og skyl agurken, appelsinen og mynten grundigt og afdryp for vand. Skær agurken i mindre stykker, og kom dem i en skål sammen med mynteblade, appelsinsaft og hvidløget. Blend det hele med en foodprocessor eller stavblender til en homogen masse, og smag til med salt og eddike.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Smag yoghurten til med salt, og tilsæt evt. lidt karrypulver, hvis du har lidt liggende.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form vegefarsen til 3 flade deller pr. person, og steg i 4 min. på hver side i 1 spsk. olivenolie pr. person. Skru ned for varmen, tilsæt myntesovsen, og varm den stille og roligt op. Tilsæt nødderne, og servér med det samme.
Servér græskarstykkerne med den saltede yoghurt henover og röstiretten ved siden af.
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften