0
Rullede ising med selleripuré og hvidvinsglacerede skalotteløg

Rullede ising med selleripuré og hvidvinsglacerede skalotteløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Selleripuré: Et lille sellerihoved skæres i tern og svitses i lidt olie i en gryde sammen med 1 finthakket skalotteløg og en lille smule timian. Mælk tilsættes indtil det dækker og sellerien koges mør. Mælken sigtes fra og resten blendes med en stavblender. Tilsæt evt. lidt mælk til puréen får den rette konsistens. Må ikke være for tynd. Smages til med salt og peber, en smørklat og til sidst tilsættes 1-2 tsk. sennep efter behag.

Ising: Smør et pænt lag puré på hver filet og rul dem sammen. Placer de rullede fileter i et smurt ildfast fad og krydr med salt. Bages i en varm ovn med 200 g i ca. 10-12 min.

Hvidvinsglacerede skalotteløg: Skræl løgene og skær dem i meget fine ringe - så tynde som mulig. Svits dem i lidt olie i en gryde og tilsæt hvidvin, sukker og laurbærblad. Lad dem småsimre i ca. 20 min. Sigt væden fra og smag dem til med salt, peber og evt. en smørklat.

Ekstra tilbehør: (ingredienser er ikke indeholdt ovenfor) Lav evt. en hønseglace (passer godt til retten). Kom 3 dl hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens el. jævn med lidt maizena.

Server retten med små råstegte kartofler og evt. resten af selleripuréen.

Kommentarer og forslag til opskriften