Aftensmad
Morgenmad
Dette skal preppes søndag:
Samlet meal-prep tid: Ca. 2 timer
(15352, 15353,15354,15355,15356,15357)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland bolognese fra glas sammen med tomatpuré og bolognesekrydderi i en skål.
Start med at komme 2 store grydeskefuld bolognese i bunden af et ildfast fad, kom derefter ¼ af mornaysaucen ovenpå, og smør det ud, så det dækker hele bunden. Læg lasagneplader over, og gentag, til du har brugt al bolognesen og mornaysaucen. Vigtigt at sidste øverste lag er mornaysauce.
Drys med revet muskatnød og derefter med rasp, og bag lasagnen i ovnen i 30-40 min.
Lad lasagnen køle af, kom låg på fadet, og kom den i køleskabet.
Tip
Du kan også vente med at lave lasagne til mandag, da det kun tager 10-15 min., at samle den. Men der er nu noget rart ved, at tage mad ud af køleskabet, og bare varme det på en travl hverdag.
Skær broccoli i mindre buketter, og kog dem i 2-3 min.
Hæld de kogte broccoli i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af.
Snit rødkål fint.
Bland broccoli og kål sammen, fordel det i 2 beholdere, og opbevar på køl, til det skal spises mandag og tirsdag.
Snit spidskål helt fint, og kom det i en beholder, til det skal bruges på onsdag.
Skræl gulerødderne, skær dem i stave, og kom dem i en bøtte med vand.
Opbevar dem i køleskabet, til de skal bruges onsdag.
Rør alle ingredienserne til overnight oats sammen, fordel massen i hhv. 3 eller 6 bøtter (1 og 2 pers.), og opbevar dem i køleskabet.
Skyl blåbær, og fordel dem i en beholder med køkkenrulle i bunden.
Pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaisen.
Snit rødkålen fint.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Pisk følgende pr. pers. sammen til en dressing: 2 spsk. balsamico, 1 spsk. soya og 1 tsk. flydende honning.
Kom dressingen sammen med kål, gulerødder og forårsløg, og kram det sammen med dine hænder.
Kom kålblandingen i køleskabet, mens du forbereder resten til søndag.
Skru ovnen ned til 180 grader (når lasagnen er færdigbagt).
Skær torsken i portionsstykker.
Kom kikærtemel i en skål, og rør det sammen med revet parmesan og pankorasp.
Slå æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Vend fiskestykkerne først i kikærtemel, dernæst i æggemassen og til sidst i raspen. Sørg for, at der kommer godt med panering på fiskestykkerne. Drys med salt og peber.
Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10-15 min.
Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften