
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Skær fisken i tern, krydr den med salt og gem til senere.
Pil løget og hvidløget, skræl ingefæren, og hak det hele groft.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg de hakkede grøntsager i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne. Tilsæt krydderiblandingen og spinaten, og steg videre i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt passataen, og lad retten simre i ca. 5 min. Blend retten med en stavblender til en fin sovs. Hvis ikke blenderen kan få ordentligt fat, så tilsæt lidt vand.
Hæld fløden i, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og steg fisken i 1 min. på to sider i 1 spsk. olie.
Kom fisken i saag'en lige før servering.
Servér de lune linser med Saag'en og de stegte svampe.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften