0
Saftig kyllingeburger
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Æg, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Syltede rødløg

Pil og snit rødløg, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Kom løgene i en skål, tilsæt lidt fint salt, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 spsk. lys eddike over pr. person og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes honning til en tilpas sur/sød smag. Har du ikke honning, så kan du bruge sukker i stedet.

Lad løgene stå, til de skal bruges. 

kyllingebryst uden skindforårsløgknoldselleriægpersille
10 min.
Kyllingebøffer

Skær kyllingen ud i bittesmå stykker, og "hak" dem med en stor kokkekniv på et skærebræt. Alternativt kan kødet hakkes groft i en foodprocessor.

Hak forårsløg og persille. Riv knoldsellerien fint. 

Bland forårsløg, persille, revet knoldselleri og æg sammen med kyllingen. Tilsæt lidt salt og peber.

Form 1 bøf pr. pers. af farsen, og steg dem på panden i 1 tsk. olivenolie pr. pers. i 3-4 min. på hver side.

avokadoagurkgulerødder
25 min.
Tilbehør

Skær avokadoen ud i skiver.

Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og agurk ud i stave til gnavegrønt.

Lun skyrbollen i ovn eller på brødrister.

feldsalatSkagenfood KetchupMK Skyrbolle
35 min.
Anretning

Saml 1 burger ved at smøre ketchup på underbollen, kom så salat, bøf, avokado og syltede rødløg ovenpå, og slut af med overbollen.

Spis burgeren sammen med gnavegrønt.

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Bonusinfo

Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:

Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal,  44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.

Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre! 

Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
47,9 g
heraf sukkerarter:
14,3 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?