Skrub jordskokkerne rigtig godt og læg dem til side. Nip bønnerne, skær dem i ca. 3 cm lange stykker og kog dem i 5-7 min. i letsaltet vand. Overhæld dem straks med koldt vand , køl af og dræn. Pil løgene, skær dem i tynde halve ringe og hak mandlerne groft. Skær de rå jordskokker i 3-4 mm tykke skiver og bland dem med bønner og skalotteløg. Fordel salaten i en flad skål og drys med mandlerne. Pisk olie, citron, sennep og sukker godt sammen. Smag til med salt og peber og fordel dressingen over salaten. Server til alle typer af kød.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften