Skær squashen i skiver og del peberfrugten i kvarte. Vend squash, svampe og peberfrugt i olie, salt og peber, grill dem hver især møre på en grillpande og lad dem køle en smule af. Skyl salaten, pluk den i mundrette stykker og bred den ud på et stort fladt fad. Skær tomaterne i små tern og hak de sorte oliven. Bland begge dele med citronsaft, 5 spsk. olie, sukker, salt og peber og smag til. Skær de grillede svampe i skiver og del peberfrugten i grove tern. Fordel squash, svampe og peberfrugt på salaten og kom tomat/olivendressingen henover. Server salaten som den er med godt brød til eller som tilbehør til kød og fisk.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften