0

Sautéskiver af skinke i æblejuice med æble/løgkompot og cremet rødbedesalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Skær æbler og løg i både eller tern og pluk rosmarinbladene af stilken. Smelt en skefuld smør i en kasserolle og sauter det hele blødt uden det tager farve. Kom eddike og sukker ved, krydr med salt og peber og lad det koge lidt ind. Smag til og lad kompotten køle lidt af.

Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Gnid skindet af og lad dem køle ned. Rør imens cremefraiche, 1 spsk. dijonsennep, 1 spsk. revet peberrod, salt og peber sammen i en skål. Riv rødbederne groft og rør dem i cremen. Smag til med sennep, peberrod, salt og peber.

Kød: Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Smelt lidt smør på panden og brun sautéskiverne deri. Hæld æblejuicen ved og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter fløden og lad det igen simre til saucen er tyknet let. Smag til med salt og peber.

Server kogte ris og evt. en sprød grøn salat/godt groft brød til denne ret.

Kommentarer og forslag til opskriften