0
Schnitzel med syrlig kartoffelsalat og vandmelon
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
0 min.
Kog kartofler

Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. 

Kog i 8-10 min., til kartoflerne er møre.

rødløg(æblecider)eddikesort pebersaltsukker
2 min.
Lav dressing til kartoffelsalat

Skræl og hak rødløg fint. Sæt en pande over på middelhøj varme. tilsæt 10 g smør pr. kuvert, og lad bruse op. 

Skru ned, og steg løgene bløde i 2-3 min., uden at de tager farve. 

Kom løgene med stegesmørret i en stor salatskål.

Tilsæt 1 spsk. eddike og 1 tsk. sukker pr. kuvert til skålen, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og lad det stå, til kartoflerne er færdige. 

skinkeschnitzelraspægsaltsort peberoliehvedemel
8 min.
Paner og steg schnitzel

Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.

Steg schnitzlerne på en medium varm pande i halvt neutral olie/halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber, og drypsteg evt. med lidt af stegeskyen. 

purløgfeldsalatvandmelon
14 min.
Skær vandmelon og purløg

Skær vandmelon ud, og anret på et fad. 

Hak purløg fint, og gør skyl og tør de hele feldsalatblade. 

kartoflerpurløgfeldsalat
16 min.
Lav kartoffelsalat

Hæld vandet fra kartoflerne, og gem lidt af kogevandet. 

Skær kartoflerne i 0,5-1 cm tykke skiver, og kom dem i salatskålen til dressingen. 

Vend det hele rundt, og brug kartoffelkogevand til at lave en cremet dressing om kartoflerne. 

Vend tilsidst skyllede hele blade feldsalat og purløg i, eller server dem separat, hvis de mindste helst vil have det sådan. 

20 min.
Servering

Server kartoffelsalaten med de sprøde schnitzler og saftige vandmelonsstykker. Velbekomme.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?