
Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt.
Kog i 8-10 min., til kartoflerne er møre.
Skræl og hak rødløg fint. Sæt en pande over på middelhøj varme. tilsæt 10 g smør pr. kuvert, og lad bruse op.
Skru ned, og steg løgene bløde i 2-3 min., uden at de tager farve.
Kom løgene med stegesmørret i en stor salatskål.
Tilsæt 1 spsk. eddike og 1 tsk. sukker pr. kuvert til skålen, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og lad det stå, til kartoflerne er færdige.
Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.
Steg schnitzlerne på en medium varm pande i halvt neutral olie/halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber, og drypsteg evt. med lidt af stegeskyen.
Skær vandmelon ud, og anret på et fad.
Hak purløg fint, og gør skyl og tør de hele feldsalatblade.
Hæld vandet fra kartoflerne, og gem lidt af kogevandet.
Skær kartoflerne i 0,5-1 cm tykke skiver, og kom dem i salatskålen til dressingen.
Vend det hele rundt, og brug kartoffelkogevand til at lave en cremet dressing om kartoflerne.
Vend tilsidst skyllede hele blade feldsalat og purløg i, eller server dem separat, hvis de mindste helst vil have det sådan.
Server kartoffelsalaten med de sprøde schnitzler og saftige vandmelonsstykker. Velbekomme.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften