0

Sejlerens Kyllingetærte med grønt

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 45 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 10 min

  • Fyld og æggemasse: 15 min

  • Bagning: 20 min

  • Anretning: 1 min

Fremgangsmåde

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager og krydderurter grundigt.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af kød og jordede grøntsager.

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

  • Pil og hak hvidløg fint. Riv gulerødder groft, og skær squash i små tern. Skær kartoflerne i små stykker, og snit forårsløgene fint. Hak persillen groft.

  • Steg det hakkede kyllingekød på en pande i lidt olie, til det får farve. Tilsæt hvidløg, squash og gulerødder, og steg videre i 4-5 min. Krydr med salt og peber. Vend kartofler og halvdelen af forårsløgene i.

  • Pisk æggene sammen med skyr, salt og peber. Vend hakket persille i.

  • Beklæd en tærteform med dejen, tryk den godt op ad kanterne, og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i 8 min.

  • Fordel kyllinge-blandingen i formen, hæld æggemassen over, og drys mozzarella på toppen.

  • Bag tærten i 20-25 min., til fyldet har sat sig, og overfladen er gylden.

45 min.
Anretning
  • Server tærten varm, drysset med det sidste forårsløg

Kommentarer og forslag til opskriften