Pil det yderste lag af porren, skræl sellerien og skyl begge dele samt spinaten grundigt. Skær porren og sellerien ud i grove stykker.
Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og steg porren og sellerien i 3 min. Tilsæt mælken, bouillonen og 2 dl vand pr. person, og lad suppen simre i ca. 15 min. under låg, indtil sellerien er helt mør. Kom spinaten i til allersidst og lad den koge i 3 min., indtil den er helt blød.
Blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, og smag til med salt og evt. lidt eddike.
Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande sammen med mandlerne under omrøring. Steg i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil brød og mandler får en gylden overflade. Krydr med revet ost, og overfør til fedtsugende papir.
Skyl basilikummen grundigt, afdryp for vand og pluk bladene fra stilken. Skær mørbraden i mindre stykker.
Fordel suppen i skåle og top med croutoner, basilikumblade, mørbrad og lidt olivenolie.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()