Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Nip bunden af bønnerne, og skyl dem grundigt.
Kog bønnerne i 5-7 min., dræn dem for vand, og hak dem i små stykker. Varm bønnestykkerne op i bechamelsovsen lige før servering. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 180 grader.
Kom laksen i et ovnfast fad, og smør den med sennep (gem lidt til salaten).
Bag laksen i ca. 8 min., indtil man kan trække skindet af kødet uden modstand. Krydr med salt.
Skyl salaten og agurken grundigt, afdryp dem for vand, og skær dem i mundrette stykker.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep, evt. lidt revet hvidløg og lidt salt pr. person i en skål.
Vend salaten i dressingen lige før servering, og top med de ristede kerner.
Servér laksen med kartofler, bønner og salat.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()