0
Sennepslaks med bagt selleri og blommer

Sennepslaks med bagt selleri og blommer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri testolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Sellerien

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl sellerien med en kniv eller kartoffelskræller. Skær sellerien ud i 2x2 cm tern og spred det ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Vend sellerien i 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt og lad det bage ca. 20 min, indtil de har fået en gylden overflade og er bløde ind til midten.

ASC laks med skindknoldselleri test
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider og smør senneppen godt rundt på hele fisken. Bag den på bradepanden sammen sellerien, ca. 6 min. før servering.

solsikkekerner
15 min.
Solsikkekernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

blommetimianfarmhouse cheddarsort peber
20 min.
Salaten

Skyl blommen, halver den, kassér stenen og skær den ud i mindre stykker.

Skyl timianen, afdryp for vand og hak den fint.

Lav små stykker af osten og vend det med blommen, timianen, solsikkekernerne i 1 spsk. olie, ½ spsk. eddike pr. person og krydr med salt og peber.

25 min.
Anretning

Servér laksen med den bagte selleri og blommesalaten.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?