0
Sennepslaks, rød spidskålssalat med appelsiner og bagte søde kartofler

Sennepslaks, rød spidskålssalat med appelsiner og bagte søde kartofler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerporre
1 min.
Søde kartofler og porre

Forvarm ovnen til 225 °C.

Pil det yderste lag af porren, flæk den på midten, vask den grundigt, og skær den i mindre stykker. Skrub kartoflerne grundigt, eller skræl dem, og skær dem i stængler. Læg kartoffel og porre på en bageplade dækket med bagepapir, og krydr med salt og 1/2 spsk. olie pr. person. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

ASC laks med skindsennepspulver
15 min.
Fisken

Krydr fisken med salt og sennepspulver på begge sider. (Hvis du ikke har sennepspulver, kan du sagtens blot smøre med et tyndt lagt sennep). Bag den på bradepanden sammen med grøntsagerne i 8-10 min. før servering.

rødt spidskålappelsin
20 min.
Salaten

Snit kålen i så fine strimler som muligt evt. på et mandolinjern. Vend strimlerne med salt, peber og 1 spsk. eddike pr. person. Kram salt og peber godt ind i kålen.

Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker. Vend appelsinstykkerne med kålen lige før servering.

30 min.
Anretning

Server fisken med bagt grønt og salat.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2275 kjl/544 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
17 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
33 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?