0
Sennepslaks, spidskålssalat med appelsiner og bagte søde kartofler

Sennepslaks, spidskålssalat med appelsiner og bagte søde kartofler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerporre
1 min.
Søde kartofler og porre

Forvarm ovnen til 225 °C.

Pil det yderste lag af porren, flæk den på midten, vask den grundigt, og skær den i mindre stykker. Skrub kartoflerne grundigt, eller skræl dem, og skær dem i stængler. Læg kartoffel og porre på en bageplade dækket med bagepapir, og krydr med salt og 1/2 spsk. olie pr. pers. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade, og er bløde hele vejen igennem.

ASC laks med skindsennepspulver
15 min.
Fisken

Krydr fisken med salt og sennepspulver på begge sider. Bag den på bagepladen sammen med grøntsagerne i 8-10 min. før servering.

spidskålappelsin
20 min.
Salaten

Snit kålen i så fine strimler som muligt, evt. på et mandolinjern. Vend strimlerne med salt, peber og 1 spsk. eddike pr. pers.. Kram salt og peber godt ind i kålen.

Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker. Vend appelsinstykkerne med kålen lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér fisken med bagt grønt og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2275 kjl/544 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
17 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
33 g