0
Sennepskrebinetter med polenta og grønkål

Sennepskrebinetter med polenta og grønkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekød 9-15%
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt, og lad det stå til senere.

grønkålløgcitron
3 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil løget, og skær grønkålsblade fra stilken. Riv kålbladene i mundrette stykker, skyl dem grundigt, og slyng dem tørre i en salatslynge. Skær løget i ringe. 

Spred grøntsagerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag i 10-15 min., indtil det hele har fået godt med farve og er blevet mørt. Smag efterfølgende til med citronsaft, salt og peber.

polentamelsødmælkfarmhouse cheddar
10 min.
Polentaen

Kom 1,5 dl vand og 0,5 dl mælk pr. person i en gryde, og kog det op. Når væsken koger, tilsættes 40 g polentamel pr. person, imens der piskes grundigt. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Tilsæt revet ost til polentaen, og smag til med salt. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal evt. tilføres lidt mere mælk. Polentaen skal have samme konsistens som en tynd havregrød.

raspsennep
20 min.
Kødet

Varm en pande op ved middel varme.

Form 1 bøf pr. person og pensl kødet med sennep over det hele, og vend det i rasp.

Steg bøfferne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med polentaen og de bagte grøntsager.

Velbekomme. 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?