0
Sesamstegt kylling og savoykål med nudler
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Til de små kan man tage kylling og nudler fra og servere med lidt soya sammen med agurkestænger. Men hjemme hos mig er hele baduljen stegt sammen et kæmpe hit, og en nem måde at få kål i de mindste. 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nudlerGryde
1 min.
Sæt vand over og kog nudlerne

Sæt en stor gryde med rigeligt vand over at koge. Når det koger, tilsættes et godt skud salt, som var det til pasta. 

Kog nudlerne i ca. 4 min. Hæld herefter vandet fra gennem en si.

hvidløgtamari/soyasesamfrøskålrivejern
3 min.
Lav marinade til wok

Sæt en stor pande eller wok over at varme, og tørsteg sesamfrøene, til de begynder at poppe og skifte farve. Kom halvdelen i en skål, og sæt den anden halvdel til side.  

Tilsæt 1,5 spsk. soya pr. person og 1 spsk. olie pr person til skålen med sesamfrø. Hvis du har noget chili, kan du også komme det i her.

Pil og riv hvidløget ned i marinaden, og smag til med sukker.

forårsløgsavoykålagurkskål
8 min.
Hak grøntsager

Skær savoykål ud i grove strimler, og snit forårsløg i fine ringe. 

Halver agurken og mas skindsiden med siden af din kniv, så agurken smadres let ud. Skær den ud i grove stykker, og kom dem i en skål med lidt salt. Vend rundt, og lad det trække.

eddiketamari/soyaskålsukker
12 min.
Lav dressing til agurkesalat

Bland en dressing af resten af soyasaucen med samme mængde olie (gerne sesamolie), og smag til med eddike og sukker.

Smag til, stil til side og hæld dressingen over agurkestykkerne lige inden servering. 

wokHopballe Mølle kylling, bryst i strimlerforårsløgsavoykål
15 min.
Steg kød og grønt

Sæt wokken/panden over varmen igen, tænd på høj varme, og tilsæt en lille sjat olie (gerne sesamolie, hvis du har).

Kom lidt salt henover kyllingestrimlerne, og steg dem i 2-3 min., til de skifter farve.

Tilsæt kål og forårsløg, og steg i yderligere 2-3 min.

Hæld vandet fra nudlerne, og kom marinade og kogte nudler i wokken. Steg igennem i 2 min. 

20 min.
Servering

Server straks nudlerne på bordet, og drys de sidste ristede sesamfrø over. Vend agurkesalaten med dressingen. 

Velbekomme. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?