0
Sesamstegt kuller chaat masala med kikærter, frisk oregano, agurk og tomat

Sesamstegt kuller chaat masala med kikærter, frisk oregano, agurk og tomat

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skindchaat masalasesamfrø
1 min.
Fisk:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Marinér fisken med salt, peber og halvdelen af chaat masala-krydderiet. Vend fisken godt rundt med krydderierne, og lad den trække i 5-10 min. Hæld derefter sesamfrø på en flad tallerken (gem en smule til senere), og pres kødsiden af fisken ned mod frøene, så de sætter sig fast. Kom fisken i et ildfast fad med skindsiden nedad, og dryp den med 1 tsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i ovnen i 6-7 min. 

rødløgchaat masalakikærteroreganoagurktomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsesamfrø
5 min.
Kikærter, frisk oregano, agurk og tomat:

Dræn vandet fra kikærterne i en sigte. Pluk og hak frisk oregano (gem lidt til pynt). Skær agurk og tomat i mindre stykker. Pil og del rødløg i både. Rist løgene på en pande i 1 tsk. olie pr. person, til de bliver gyldne på skærefladerne. Kom kikærter på, og rist igennem med det sidste af krydderiblandingen. Krydr med salt og peber. Tilsæt de sidste sesamfrø, og rist dem med. Tag panden af varmen, og lad retten dampe lidt af. Vend derefter agurk, tomat og plukket oregano i. Smag til igen, denne gang også med lidt eddike. 

yoghurt naturel 0,5%oregano
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Dryp yoghurt rundt omkring, og pynt med det sidste oregano.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2628 kjl/628 kcal
Fedt:
34 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
30 g
heraf sukkerarter:
8,7 g
Kostfibre:
16 g
Protein:
42 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?