Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Marinér fisken med salt, peber og halvdelen af chaat masala-krydderiet. Vend fisken godt rundt med krydderierne, og lad den trække i 5-10 min. Hæld derefter sesamfrø på en flad tallerken (gem en smule til senere), og pres kødsiden af fisken ned mod frøene, så de sætter sig fast. Kom fisken i et ildfast fad med skindsiden nedad, og dryp den med 1 tsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i ovnen i 6-7 min.
Dræn vandet fra kikærterne i en sigte. Pluk og hak frisk oregano (gem lidt til pynt). Skær agurk og tomat i mindre stykker. Pil og del rødløg i både. Rist løgene på en pande i 1 tsk. olie pr. person, til de bliver gyldne på skærefladerne. Kom kikærter på, og rist igennem med det sidste af krydderiblandingen. Krydr med salt og peber. Tilsæt de sidste sesamfrø, og rist dem med. Tag panden af varmen, og lad retten dampe lidt af. Vend derefter agurk, tomat og plukket oregano i. Smag til igen, denne gang også med lidt eddike.
Som vist på billedet. Dryp yoghurt rundt omkring, og pynt med det sidste oregano.
Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.
Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.
Kundekommentarer ()