0
Sesamstegt laks chaat masala med kikærter, frisk oregano, agurk og tomat

Sesamstegt laks chaat masala med kikærter, frisk oregano, agurk og tomat

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ASC laks med skindchaat masalasesamfrø
1 min.
Laks:

Mariner fisken med salt, peber og halvdelen af chaat masala-krydderiet. Vend den godt rundt, og lad den trække i 5-10 min. Hæld derefter sesamfrø på en flad tallerken (gem en smule til senere), og pres kødsiden af fisken ned mod frøene, så de sætter sig fast. Kom fisken i et ildfast fad, og dryp den med 1 tsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i en 225 grader varm ovn i 6-7 min. 

rødløgchaat masalakikærteroreganoagurktomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsesamfrø
5 min.
Kikærter, frisk oregano, agurk og tomat:

Dræn vandet fra kikærterne i en sigte. Pluk og hak frisk oregano (gem lidt til pynt). Skær agurk og tomat i mindre stykker. Pil og del rødløg i både. Rist løgene på en pande, til de bliver gyldne på skærefladerne. Kom kikærter på, og rist igennem med det sidste af krydderiblandingen. Krydr med salt og peber. Er der sesamfrø til overs, kan de med fordel tilsættes nu og ristes med. Lad retten dampe lidt af, og vend derefter agurk, tomat og plukket oregano i. Smag til igen, denne gang også med ca. 1/2 tsk. eddike.

yoghurt naturel 0,5%oregano
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Dryp yoghurt rundt omkring, og pynt med det sidste oregano.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?