0
Shakshuka med yoghurt, kikærter og zataar

Shakshuka med yoghurt, kikærter og zataar

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Shakshuka er egentlig en mættende morgenmad, men jeg elsker den som aftensmåltid. Her får den mere fylde med en dejlig salat til og kikærter i. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgløgkikærtertomatpassataæg
1 min.
Shakshuka

Snit hvidløg og løg i tynde skiver og sauter begge dele i rigeligt olivenolie på en varm pande. Ca. 3-4 min. det skal ikke tage farve. 

Skyl og afdryp kikærterne og tilsæt dem på panden. Steg ganske kort og krydr med salt og peber. 

Tilsæt pasatta og kog og op smag til. 

Lav fordybninger i saucen og slå et æg ud pr. mand. Skru ned for varmen, sæt låg på panden og lad æggene pocherer stille og roligt under låg ved middelvarme i ca. 10-15 min. eller til hviderne har sat sig. 

rød peberfrugtrucolagrove fuldkorns pita / somun
10 min.
salat og pita

Snit imens peberfrugten i slanke strimler. Vend den med rucola, lidt olie og eddike, salat og peber og anret den på et fad. 

Grill pitabrødende på en grillpande eller lun dem på en brødrister. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

græsk yoghurt, 10%za'atar
18 min.
Anretning

Servér shakshuka i panden. Top den med klatter af yoghurt og drys emd zataar. 

Nyd straks med salat og pitabrød til. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?