0
Shepherds pie med svampe og squash
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerfløde 38% (piskefløde)salt
1 min.
Mosen

Sæt en gryde med vand over at koge. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre. Dræn vandet fra (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender. Tilsæt fløden og evt. kogevandet, for at give mosen en cremet konsistens. Smag til med salt.

løgbladsellerisquashtimianolivenolie, ekstra jomfrutomatpuréflåede tomatersaltsort peber
5 min.
Ragouten

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil løget og skyl bladsellerien, squashen, champignonerne og timianen. Lad timianen være hel, og hak grøntsagerne groft.

Sæt en gryde eller en pande over ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges grøntsagerne i 1 spsk. olivenolie pr. person under jævnlig omrøring i ca. 5 min., til de har fået godt med farve. 

Fordel grøntsagerne i gryden så der dannes et hul, hvor tomatpureen steges i 30 sek, så syren fra pureen mildnes. Tilsæt flåede tomater og 1/4 dl vand pr. person, og lad retten simre ca. 5 min, indtil sovsen er tyknet lidt. Smages til med salt og peber.

rasppecorino romano
25 min.
Shepherds Pie

Spred ragouten ud i et ildfast fad, og kom kartoffelmosen henover. Drys rasp og revet ost henover, og bag retten i ca. 20 min., indtil raspen har fået godt med farve.

50 min.
Anretning

Servér retten umiddelbart efter den er kommet ud af ovnen.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?