0
Fiske-burger piccalilly-dressing, fritter og gnavegrønt

Fiske-burger piccalilly-dressing, fritter og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Pommes frites

Du kan stege dem på 2 måder:

1 - i ovn:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Kom pommes frites i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på. Steg dem gyldne og sprøde i ovnen - det tager 15-20 min. Drys med fint salt.

2 - i friture:

Steg pommes frites i ca. 180 grader varm friture i 3-4 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe godt af gerne på fedtsugende papir. Drys med fint salt.

creme fraiche 18%Piccalillycitron
5 min.
Piccalilly-dressing

Rør en dressing af creme fraiche og picalilly, og smag til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. en smule sukker.

kullerfilet uden skindrasp
10 min.
Fisk

Find 3 dybe tallerkener frem. I den første tallerken skal du have lidt helt almindelig hvedemel. I den næste tallerken slår du 1-2 æg ud, og pisker dem sammen. (Har du ikke æg, kan du i stedet bruge lidt mælk). I den sidste tallerken tilsætter du rasp.

Del fisken i 1-2 portionsstykker pr. person, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestykkerne - ét ad gangen – først i melet, derefter i æg/mælk og til sidst i raspen. Sørg for at trykke fileterne godt ned i raspen, så den sidder godt fast.

Steg fisken på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når fileterne er gyldne og klar til at blive vendt, tilsætter du et par klumper frisk smør, og lader dem bruse op. Dernæst vender du fileterne, og lader dem stege færdige på den anden side i et par minutter. Drys evt. lidt salt på.

agurkrød peberfrugt
18 min.
Gnavegrønt

Skær agurk og peberfrugt i stave, og skyl dem i koldt vand. 

brioche burgerbollercitron
20 min.
Saml burgeren

Tænd ovnen på grill!

Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist/bageplade med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen (eller rist bollerne i en brødrister). De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på. Smør begge halvdele af burgerbollerne med lidt dressing, og kom fisk i.

Fif: Pak evt. burgerne ind i lidt bagepapir - det holder dem lune og ungerne elsker det! Skriv evt. navn på! Eller lav jeres eget logo! :-) 

Server citron til. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?